Investeren in toekomst platteland

Gepubliceerd: 30-08-2024, gezien: 122 keer
Investeren in toekomst platteland

In juni werd bekend dat het Rijk totaal 1,54 miljard euro investeert in de toekomst van het platteland. Dinsdag 16 juli heeft provincie Overijssel haar plannen gepresenteerd naar de gebiedspartners, waaronder Rombou.

Provincie Overijssel krijgt 234 miljoen euro, verdeeld over drie pijlers: steun voor boeren, bijdrage aan gebiedsprocessen en een vergoeding voor het afwaarderen van grond. Het onderdeel “steun voor boeren” is interessant voor alle ondernemers. Het is namelijk de bedoeling om dit geld zoveel mogelijk te laten landen op de boerenerven en er is circa 65 miljoen beschikbaar! Er komen onder andere vouchers voor bedrijfsplannen en hectarepremies voor nieuwe teelten. Ook wordt innovatie gestimuleerd en er komt extra ondersteuning voor het starten van een landgoed. De regelingen gaan naar verwachting eind 2024 of begin 2025 open. Voor het onderdeel “nieuwe teelten” is het de ambitie om de regeling al in oktober 2024 gereed te hebben in verband met teeltplannen voor komend jaar.

Naast de budgetten vanuit het Rijk zijn er natuurlijk ook de regelingen van de provincies zelf. Voor Overijssel is bijvoorbeeld net het uitvoeringsprogramma Agro&Food opengesteld.

Voor iedere ondernemer is er wel een regeling: of je nu door wilt gaan met hoogproductieve landbouw, de bedrijfsvoering wilt aanpassen of van plan bent te stoppen met je bedrijf. Informeer naar de mogelijkheden om uw bedrijf te ontwikkelen, we helpen u graag verder.

Auteur
Joost Overbeek
Directeur / Senior Adviseur Bouw
06-53 86 06 93

Theme picker