Romblog

Combi-luchtwassers; resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Door: Henk Altena 29 juni 2018

Recent onderzoek van Wageningen Livestock Research heeft laten zien dat bij combi-luchtwassers de geurreductie lager is dan vastgesteld.

lees verder

Intrekking natuurvergunning?

Door: Rob van Woerden 28 juni 2018

In een vergunning die wordt verleend op grond van de Wet natuurbescherming kan zogenaamde ‘ontwikkelingsruimte’ zijn toegedeeld op grond van het PAS. Als er ontwikkelingsruimte is toegedeeld, geld er een realisatietermijn van twee jaar.

lees verder

Mogelijke gevolgen aanscherping emissienormen

Door: Dick Hengeveld 29 mei 2018

De luchtwasser is de belangrijkste techniek om geur-reductie te realiseren. Het plan van de Staatssecretaris is om de geurreductie van combi luchtwassers gelijk te gaan stellen aan de reductie van enkelvoudige luchtwassers.

lees verder

Asbestsanering moet sneller

Door: Jan Willem Veldman 27 mei 2018

Het moment dat al het asbest verdwenen moet zijn van de Nederlandse daken komt steeds dichterbij. Onlangs is Joost Overbeek, directeur Rombou geinterviewd voor Melkvee100plus over dit onderwerp.

U treft het volledige artikel hier.

Rombou verhuist

25 mei 2018

Op vrijdag 15 juni verhuist het hoofdkantoor van Rombou in Zwolle.

lees verder

Open dag nieuwe stal melkveebedrijf Nagelhoud

Door: Sanne Scholten 24 mei 2018

De nieuwe stal van het melkveebedrijf van de familie Nagelhoud in ’t Harde is op vrijdag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur volledig te bezichtigen. Dan zetten Albert (38) en Erica (37) Nagelhoud de deuren open voor het publiek. Dat doen ze in samenwerking met hun toeleveranciers en de bedrijven die meewerkten aan de realisatie van het nieuwbouwproject.

lees verder