Romblog

Kan de gemeente u wel leges opleggen?

Door: Rob van Woerden 23 november 2017

De Hoge Raad heeft onlangs in een arrest uitleg gegeven over de legessanctie voor gemeenten die het bestemmingsplan niet tijdig hebben geactualiseerd.

lees verder

Kennissessie tijdens LIV gemist?

Door: Nieuwe Oogst 21 november 2017

Heeft u de kennissesie tijdens LIV gemist? Gelukkig was de journalist van de Nieuwe Oogst aanwezig. Hij heeft een stuk geschreven over de inhoud van deze interessante sessie.
Deze kan je hier lezen

Rombou verzorgt seminar tijdens LIV

Door: Henk Altena 16 oktober 2017

Op 24, 25 en 26 oktober zijn de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Hardenberg. De week aansluitend is de Rundvee & Mechanisatie Vakbeurs in Hardenberg. Op beide beurzen zal Rombou aanwezig zijn. U kan ons vinden in stand 457.

lees verder

Zonnepanelen goede investering of niet?

Door: Sjoerd Elgersma 05 oktober 2017

Door de klimaatdoelstellingen is er een grote vraag in de advisering rondom het plaatsen van zonnepanelen en de realisatie van zonneakkers. Regelingen als SDE+, MIA/ Vamil en de EIA (energie investeringsaftrek) maken het voor de ondernemer aantrekkelijk om investeringen op dit vlak te doen.

lees verder

Geïsoleerd dak levert geld op

Door: Gert Elling 22 september 2017

In 2024 moeten alle asbestdaken op stallen vervangen zijn door asbestvrije dakbeplating. Voor een ligboxenstal kan gekozen worden voor een geïsoleerde of ongeïsoleerde dakplaat als nieuwe dakbedekking. Een geïsoleerd dak heeft voordelen zoals minder hittestress bij de dieren, een mogelijke reductie op de ammoniakemissie en de mogelijkheid voor fiscaal voordeel. Nadeel van een geïsoleerd dak is dat deze een grotere investering vraagt.

lees verder

Veranderende regels, blijf vooruit kijken!

Door: Bram Scheurwater 20 september 2017

Beperkingen rondom uitbreiden is voortdurend in het nieuws de laatste tijd. Met name de geitenhouderij heeft daar vrij recent nog mee te maken gehad. Provincie Brabant besloot in juli tot een stop op de ontwikkeling en uitbreiding van geitenhouderijen tot 2020. In augustus besloot provincie Gelderland dat de vestiging, uitbreiding of omschakeling naar een geitenhouderij tot nader orde niet is toegestaan. De gevolgen voor de betrokken ondernemers in die provincies zijn desastreus. Geen groei van het bedrijf voor de komende jaren. Hoe gaan wij daarmee om, wat is onze strategie?

lees verder