Winterswijk Woold - Uitbreiding melkveebedrijf

In 2008 is het bedrijf van de familie Scholten-Oonk in de Winterswijkse buurtschap Woold uitgebreid met een nieuwe ligboxenstal met twee melkrobots.  De locatie ligt op korte afstand van diverse Natura2000 gebieden in Winterswijk en bekend was dat dit zeer beperkend kon werken. Hierom is in 2011 gestart met aanpassing van de vergunningen om te kunnen groeien. 

'Een mooi voorbeeld het slim aanvragen van vergunningen'

In 2012 heeft de familie Scholten-Oonk een Natuurbeschermingswetvergunning gekregen door aankoop van ammoniak uit de directe omgeving van een gestopte veehouder. Hierdoor had het bedrijf de ruimte om door te groeien naar circa 200 stuks melkvee met bijbehorend jongvee.

In de herfst van 2014 zijn plannen gemaakt om de ligboxenstal uit 2008 uit te breiden met  ruim 50 ligplaatsen en een melkrobot. Daarnaast was de wens een automatisch voersysteem toe te passen. Aangezien bij de Natuurbeschermingswetvergunning van 2012 al rekening met deze uitbreiding was gehouden, was er geen nieuwe Natuurbeschermingswetvergunning nodig. Dit scheelde veel tijd en geld. Eind 2014 moest in de meeste situaties eerst ammoniak aangekocht worden voordat er kon worden uitgebreid.

Eind 2014 is een melding Activiteitenbesluit ingediend en is door het bouwbedrijf de omgevingsvergunning bouw ingediend. Rond maart-april 2015 kon al gestart worden met de bouw en in de herfst zijn de nieuwe stal, melkrobot en de voerkeuken in gebruik genomen. Al met al een korte periode van vergunningen, procedures en bouw.

Door een helder plan en een duidelijke visie kon de uitbreiding snel worden vergund. Een mooi voorbeeld het slim aanvragen van vergunningen. 

Open dag familie Scholten Oonk

Bekijk ook deze stal met een automatisch voersysteem

Bekijk hier nog meer mooie rombou projecten

"Efficiƫnt en doelgericht samenwerken aan mooie plannen" Sander Kondring

Branches

Provincies

Blijf op de hoogte