Steenbergen (dr) - Barels

Geert en Willeke Barels telen snijheesters. Het bestaande erf bestond uit een verzameling kleine verouderde bedrijfsgebouwen die hard aan vervanging of een opknapbeurt toe waren. De familie wilde een ruime werkplek om de planten voor te bereiden voor transport, een kantine voor het personeel en een veranda voor de familie zelf.

Samen met Bram Scheurwater van Rombou zijn de plannen ontwikkeld voor een ruime verwerkingsloods aansluitend op de bestaande kapschuur. De loods is vrij fors, maar door aandacht te besteden aan het ontwerp en de materialisering ging welstand in één keer mee met de nieuwe ontwikkeling.

Rondom het bouwvlak was meer discussie. Samen met de gemeente is Jan Pieter Smit van Rombou tot een mooie oplossing gekomen, waarbij de gewenste nieuwbouw van de familie op snelle manier vergund kon worden. Geen lange procedures, maar slim meedenken om snel tot een vergunbare situatie te komen.

Inmiddels zijn alle werkzaamheden achter de rug. De loods is in gebruik en de nieuwe werkplek bevalt goed: “We hebben inmiddels een jaar gewerkt in de loods en zijn zeer tevreden" aldus Geert.

Ook het erf ligt erbij als nooit tevoren. De oude varkensstal midden op het erf is gesloopt, waardoor een ruim plein is ontstaan waar weer prettig op gewerkt kan worden. Alle asbest is van alle gebouwen verwijderd en resterende bedrijfsgebouwen zijn voorzien van nieuwe houten gevelbekleding.

Samen met de familie zijn wij heel trots op het resultaat dat hier behaald is. Met eenvoudige middelen is de functionaliteit van het erf verbeterd, is er een goede functionele loods toegevoegd, alle asbest verwijderd en dat alles binnen 1,5 jaar tijd!

Rombou wenst de familie Barels veel plezier met het erf en de gebouwen. 

Bekijk andere mooie rombou projecten‚Äč

Bekijk deze mooie stroloods in Beerta

Bekijk deze bedrijfswoning op een akkerbouwbedrijf

Bekijk deze mooie stroloods die we samen met Dorenbos architecten hebben gerealiseerd

Bekijk deze mooie akkerbouwloods in Usquert

 

 

 

 

 

 

"Plannen maken om trots op te zijn" Bram Scheurwater